Activiteiten

Wat leven we momenteel in een onzekere tijd. Nadat de maatregelen m.b.t. het coronavirus versoepeld waren, kwamen er steeds meer signalen van stijging van positieve testuitslagen. Het 1,5 meterbeleid blijkt toch moeilijk te handhaven. Door het virus zijn alle activiteiten (vergaderingen) al afgelast en de sociale contacten beperkt (buurtfeest, Kunst- en Tuinenroute, Slangenburgse Nazomerdagen). Onzeker is het of de Lichtjeswandeling (geen datum nog) en het Oudjaarsconcert (30 december) nog doorgaan.

De Facebookpagina van Stichting Vrienden van de Slangenburg (maatschappij- en cultuurwebsite) is sinds 9 april weer actief. Het is een goede informatiebron m.b.t. de omgeving van de Slangenburg. Annie Overveld maakt prachtige foto’s met bijbehorende teksten, zodat wij op deze manier toch op de hoogte blijven van het wel en wee in onze leefomgeving. Gegevens hierop m.b.t. afgelaste activiteiten, Slangenburgh-boode en andere wetenswaardigheden zijn actueel. Ook de website is up-to-date.

Terugblik Oudjaarsconcert – ‘Wandelen met mutsen’

Joop Helmink

Het oudjaarsconcert van Stichting Vrienden van Slangenburg hoort voor de vele liefhebbers inmiddels tot de rituelen van kerst en oud en nieuw. Elk jaar wordt reikhalzend uitgekeken naar wat voor verrassing de Stichting nu weer zal brengen.

De sfeer van dit concert is hetgeen ook de donkere bossen van Slangenburg oproepen, spannend en tegelijkertijd als je begroet wordt door oeroude klanken van de midwinterhoorn, op een vrolijke manier verwachtingsvol.

Dit jaar is gekozen voor een vrolijk kwartet vrouwen die samen muziek maken met een missie. Ze hebben klassieke liederen gezocht en gevonden die gecomponeerd zijn door vrouwen in een tijd dat zoiets niet algemeen geaccepteerd was. Vrouwen hoorden niet zulke dingen te doen. Uiteraard waren het zeer talentvolle vrouwen die mooie muziek konden maken.

Op deze muziek werd het talrijke publiek getrakteerd in de kerk van Slangenburg. Die ‘mutsen’ bleken vrolijke prachtige vrouwen te zijn, die de liederen brachten met passie en veel humor.

De liederen werden begeleid door pianiste Maria Woerde en geïntroduceerd door Lizette Tijdink die de lachers vaak op haar hand had. Marjo Harmsen de diva van het stel, maakt haar rol waar door haar prachtige solo aria, met veel bravoure vertolkt. Antoinette Hobelman ontroerde het publiek met haar mooie stem.

Het concert was een aaneenschakeling van muzikale ontdekkingen en gaf een kijkje in een tijd die we ons niet meer kunnen voorstellen: namelijk dat een vrouw niet gelijk stond aan de man.

Als dank was er dan ook een welgemeende staande ovatie.

Terugblik Lichtjeswandeling 2019

Ans Laurens


Precies op het moment dat de lichtjes en kaarsjes werden ontstoken, stak een vliegende storm op met regen, zodat de kaarsjes werden uitgeblazen. Lof voor de medewerkers die deze weer aanstaken. Maar ondanks het slechte weer kwamen veel kinderen en volwassenen dit festijn bekijken. Het thema was: helpen en geholpen worden. Aan de kinderen werd om hulp gevraagd bij wat werd uitgebeeld: b.v. Prinses Amarens vroeg mee te helpen koning Arthur te vinden om zijn zwaard terug te geven en Koning
Arthur vroeg hulp zijn zwaard te vinden. Ook Koning Winter vroeg bijstand bij de klimaatverandering. Zo was er nog veel meer uitgebeeld dat om hulp vroeg, en de vraag van de kerstengel om op te schrijven wie kun jij helpen of wat kan jou helpen, werd door de kinderen met enthousiasme beantwoord. In de wensboom werden veel reacties opgehangen.